Bertels Gris
Bertels Gris sælges gennem Dansk Cater og er økologisk kvalitets grisekød målrettet foodservice og catering dvs. restauranter, cafeer og hoteller samt storkøkkener og hospitaler. Vi henvender os til dig der gerne vil have høj økologisk kvalitet fra gårde, hvor grisene har haft et ordentligt griseliv, medarbejderne et godt arbejdsliv og der er plads til naturen.
Her hos Hestbjerg Økologi har grisene et ekstra godt griseliv med mulighed for at bruge sine instinkter og gøre det der er naturligt for en gris. Fra grisene bliver født i en hytte på faremarken til de transporteres til slagt har vi særlig fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed.
"Vi arbejder for, at hvis du blev genfødt som gris, ville du ønske, at du havnede her hos os i Hestbjerg Økologi"


Kød som sælges under mærket “Bertels Gris” er fra grise som er født/opvokset på én af ejendommene under Hestbjerg Økologi. Hestbjerg Økologi har udeover disse to brands også 'Poppelgrisen fra Hestbjerg' til danske forbrugere i et partnerskab med Coop og 'Hestbjergs Naturgrise'.
Vil du læse mere om filosofien og historien bag Hestbjerg Økologi - slægtsgården med rødder tilbage til 1623, så klik her
I prioriterer os - vi gør noget for jer
Når du vælger, at købe økologisk grisekød fra Hestbjerg Økologi, så har du taget et særligt valg. De der køber vores kød, køber ikke bare kød! De køber kød med hjertet og prioriterer kvalitet på en lang række parametre frem for kvantitet.
Derfor inviterer vi gerne vores kunder på gårdbesøg. I inviteres til, at komme og se og høre om, hvordan grisene lever. Det betyder, at I får indsigt i produktionen og at I bliver gode til at formidle, hvad det er I serverer. Husk tøj efter vejret og det store smil. Vi hjælper også gerne med tekst, film og billeder, hvis I skal have lavet menukort, opslag på SoMe eller andet. I er altid velkomne til at kontakte til Marianne@Hestbjerg.dk og lave en aftale.
Bertel X Museth
Bertel X Museth, som er dansk charcuteri i verdensklasse skabt i et samarbejde mellem slagteren Michael Museth og Dansk Cater. Økologisk charcuteri fra Bertel x Museth er skabt ud fra et ønske om at tilbyde klassisk charcuteri i større skala – uden at gå på kompromis med hverken smag eller håndværket bag. Der er værnet om den høje faglighed, og med Bertel x Museth bringer vi det gamle slagterhåndværk ind i fremtiden.


Bertel x Museth er dansk charcuteri skabt på stolte traditioner og gedigent håndværk. Det er slagterprodukter af økologisk kød fra Bertels Gris, som er nænsomt forædlet med tid og krydderier som eneste hjælpemiddel. Med Bertel x Museth får du produkter, som er forarbejdede på baggrund af viden og kærlighed til et fag, hvor kvalitet og tid er afgørende faktorer for resultatet. Saltning og smagsudtryk er nøje afstemt, og de lange tørretider er prioriteret højt. Det giver dig dansk charcuteri i verdensklasse.
Bertels Gris er nøje udvalgt til konceptet, idet Bertels Gris netop er indbegrebet af kød fra dyr, der har levet det gode griseliv. Det giver både glade dyr, smagfuldt kød og hele tre hjerter i dyrevelfærdsordningen. Inden for Bertel x Museth finder du en række smagfulde slagter- og charcuteriprodukter så som Noix de Jambon, Chorizo, Hestbjerg-skinken, Saussicon Sec m.fl.
Læs mere om Bertel x Museth her. Se filmen om Bertel x Museth her.
Skånsom behandling af kødet
Grisene blive slagtet i rolige omgivelser på et lille privat slagteri, Hvidbjerg Slagteri. Herefter modnes grisekødet i store kølerum med gennemstrømning af kold luft i stedet for som på de store slagterier i en frysetunnel. Den skånsomme nedkøling giver et vist dryptab dvs. et lidt større svind, men samtidig betyder det bedre fasthed i kødet og kødkvaliteten højnes. Herved opnås en mere naturlig modning af kødet. Når kødet ikke har været frosset beholder det desuden sin naturlige kødfarve.
"Vi ved at det betyder noget for dig som fagperson i køkkenet at dine råvarer har haft gode opvækstbetingelser, men vi ved også at det betyder alverden for dig i køkkenet, at kvaliteten af kødet er i topklasse. Med udskæringer fra Bertels Gris er du sikret grisekød fra dyr der har haft et godt liv, som har fået lov og bevæge sig og bruge og udvikle deres muskler, samt kød der er blevet behandlet optimalt og skånsomt under forarbejdningen. Så bliver det ikke bedre…" Citat Dansk Cater
Bertels Gris er meget mere end økologi
Vi har udviklet en række tiltag som har forbedret grisenes velfærd i forhold til det almindelige økologiske produktionskoncept. De 4 mest markante tiltag, der velfærdsmæssigt bygger oven på det almindelige økologiske produktionskoncept er:

Tilplantning af skov på faremarken
Grisene er oprindelig skovdyr. Vi har givet skoven tilbage til grisene. Træerne skaber skygge, større biodiversitet og er godt for miljøet. Læs mere her.

Pattegrisene er hos deres mor i 10 uger
Det betyder at vi fravænner store, stærke og robuste grise. Der er klar til livet væk fra soen. Læs mere her.

Wellness med muld og flis til grisene
Grisen er intelligent, legesyg og elsker at bruge sine instinkter og trynen. Det har den mulighed for i vores slagtegrisestalde. Læs mere her.

Grovfoder med økologiske rodfrugter
Grovfoder og frasorterede øko. rodfrugter er godt for grisenes maver, fordøjelse og deres trivsel - og det er med til at mindsker madspil. Læs mere her.
Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse
Poppelgrisen er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Læs om Dyrenes Beskyttelses beskrivelse af Poppelgrisen fra Hestbjerg.
Bedre Dyrevelfærd - køb ind med hjertet
Miljø- og Fødevareministerie har et statsligt dyrevelfærdsmærke. Bertel Gris har fået tildelt tre ud af tre dyrevelfærds-hjerter. Det betyder, at for Bertels Gris ligger en række grundkrav til dyrevelfærd udover dansk og europæisk lovgivning. Læs mere om Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsmærke: her
For grise er der følgende krav: Søerne skal være løsgående. Grisene skal have krølle på halen. Halerne skal være hele – ingen halekupering og ingen halebid. Mere halm som rode- og beskæftigelsesmateriale og til redebygning. Mere plads. Maksimal transporttid: 8 timer.