Bertels Gris by Organic Pork

Hvad er Bertels Gris?

"Vi arbejder for, at hvis du blev genfødt som gris, ville du ønske, at du havnede her hos os i Hestbjerg Økologi"

Bertels Gris har haft et ekstra godt griseliv med mulighed for at bruge sine instinkter og gøre det der er naturligt for en gris. Fra grisene bliver født i en hytte på faremarken til de transporteres til slagt har vi særlig fokus på dyrevelfærd og  bæredygtighed.

Kød som sælges under mærket “Bertels Gris” er fra grise som er født/opvokset på én af ejendommene under Hestbjerg Økologi.

Hestbjerg Økologi har to brands Bertels Gris og Poppelgrisen fra Hestbjerg. Bertels Gris henvender sig til Food Service dvs. restauranter, cafeer og hoteller samt storkøkkener og hospitaler. Poppelgrisen fra Hestbjerg sælges til danske forbrugere i Coop.

Skånsom behandling af kødet

Grisene blive slagtet i rolige omgivelser på et lille privat slagteri, Hvidbjerg Slagteri. Herefter modnes grisekødet i store kølerum med gennemstrømning af kold luft i stedet for som på de store slagterier i en frysetunnel. Den skånsomme nedkøling giver et vist dryptab dvs. et lidt større svind, men samtidig betyder det bedre fasthed i kødet og kødkvaliteten højnes.  Herved opnås en mere naturlig modning af kødet. Når kødet ikke har været frosset beholder det desuden sin naturlige kødfarve.

"Vi ved at det betyder noget for dig som fagperson i køkkenet at dine råvarer har haft gode opvækstbetingelser, men vi ved også at det betyder alverden for dig i køkkenet, at kvaliteten af kødet er i topklasse. Med udskæringer fra Bertels Gris er du sikret grisekød fra dyr der har haft et godt liv, som har fået lov og bevæge sig og bruge og udvikle deres muskler, samt kød der er blevet behandlet optimalt og skånsomt under forarbejdningen. Så bliver det ikke bedre…" Citat AB Catering

Bertels Gris ER MEGET MERE END ØKOLOGI

Vi har udviklet en række tiltag som har forbedret grisenes velfærd i forhold til det almindelige økologiske produktionskoncept. De 4 mest markante tiltag, der velfærdsmæssigt bygger oven på det almindelige økologiske produktionskoncept er:

So i Poppeltræer

1. Tilplantning af skov på faremarken

Træerne skaber skygge, større biodiversitet og er godt for miljøet. Læs mere her.

Pattegrise dier ved so på farmark

2. Pattegrisene dier soen i minimum 10 uger

Det betyder at grisene er stærke og robuste og klar til fravænning. Læs mere her.

3. Wellness med muld og flis til slagtegrisene

Grisene er intelligente og legesyge dyr. De elsker at bruge deres instinkter og rode med trynen. Læs mere her.

Økologiske rodfrugter til grisene

4. Grovfoder med økologiske rodfrugter

De frasorterede øko. rodfrugter er godt for grisenes maver og fordøjelse.  Og det er med til at mindsker madspil. Læs mere her.

ANBEFALET AF DYRENES BESKYTTELSE

Poppelgrisen er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Læs om Dyrenes Beskyttelses beskrivelse af Poppelgrisen fra Hestbjerg her.

Bedre Dyrevelfærd - køb ind med hjertet

Miljø- og Fødevareministerie har et statsligt dyrevelfærdsmærke. Bertel Gris har fået tildelt tre ud af tre dyrevelfærds-hjerter.  Det betyder, at for Bertels Gris ligger en række grundkrav til dyrevelfærd udover dansk og europæisk lovgivning.

For grise er der følgende krav: Søerne skal være løsgående. Grisene skal have krølle på halen. Halerne skal være hele – ingen halekupering og ingen halebid. Mere halm som rode- og beskæftigelsesmateriale og til redebygning. Mere plads. Maksimal transporttid: 8 timer

Læs mere om Bedre Dyrevelfærd her.