Erhvervspraktik

Erhvervspraktik hos Hestbjerg Økologi

Velkommen i praktik hos Hestbjerg Økologi
Tænker du på, at du måske gerne vil arbejde indenfor landbrug?  - så er det en god ide, at tage i erhvervspraktik på en gård. I landbruget er der mange muligheder for mange forskellige jobs lige fra malkning af køer, køre maskiner, dyrlæge, driftsledelse ... og til at passe grise. Vi er en økologisk gård med økologiske grise. Derfor kommer du til at arbejde med økologiske grise, hvis du tager i praktik hos os.

Vi har elever i praktik, som kommer fra folkeskoler, friskoler, efterskoler, gymnasiet, universitetet og erhvervsuddannelser. Nogle kommer som en del af deres skolegang andre kontakter os fordi der overvejer at blive landmand eller arbejde indenfor landbruget og gerne vil afprøve arbejdet på en økologisk gård. Vi har også elever i praktik, som f.eks. læser til dyrlæge og som gerne vil bo og arbejde hos os 1-2 uger for at lære mere om økologi og grise.

Vigtigt: Er du ordblind, så kan dette være en meget lang ’smøre’ at læse. Du er derfor velkommen til at ringe til Marianne Fløe Hestbjerg på mobil 30600170 og få alle informationerne i telefonen.

Vil du gerne i erhvervspraktik hos os, skal du kontakte Marianne Fløe Hestbjerg enten ved at ringe på mobil 30600170 eller sende en mail til marianne@Hestbjerg.dk

Kommer du i erhvervspraktik hos Hestbjerg Økologi, så får du lov til at være en del af det team, som er på den gård, hvor du skal arbejde. Det betyder, at du skal møde til tiden, og at du skal gøre dit bedste for at være en del af teamet. Vores medarbejdere vil så tage sig rigtig godt af dig.  Hvor meget du kan være med til at lave afhænger af, hvor meget du har prøvet inden du kommer i praktik. Vi har haft praktikanter der aldrig har arbejdet på landet og praktikanter, der både har passet grise og har traktorkørekort. Vi tilrettelægger et forløb, der passer til dig.

Carl og Niels Peter i praktik hos Hestbjerg Økologi

Praktiske informationer inden du kommer i praktik

Smitte - vi passer godt på vores grise
Praktikanterne må ikke have besøgt en anden gård med grise indenfor 24 timer, når du kommer på vores gård. Det er pga. smittefare. De må heller ikke medbringe tøj lånt fra andre, der har været på en gård indenfor 24 timer. Fodtøj der har været på en anden besætning med grise må slet ikke medbringes. Der må ikke medbringes fødevare, der indeholder hjemmelavet kød fra udlandet.

Påklædning
Praktikanterne skal selv medbringe varmt og vandtæt tøj efter vejret. Om sommeren har medarbejderne typisk lange arbejdsbukser, en T-shirt, en langærmet trøje og en windbreaker på. Om vinteren har medarbejderne typisk skiundertøj på og en varm kedeldragt (Harboøre habit) til at tage udenover samt et sæt regntøj.

Fodtøj: Vi har sikkerhedsgummistøvler, praktikanten kan låne (med mindre de bruger over str. 44-45). Der må ikke medbringes fodtøj, der har været på andre besætninger med grise.

Mødetid
Alle møder kl. 07.00 dvs. alle møder ind kl. 6.45 og gør sig klar til at starte kl. 7.00. Arbejdsdagen slutter kl. 16.00 og ca. kl. 14.00 fredag.

Der kan laves særlige aftaler, hvis mødetidspunkt mm ikke passer i forhold til transport. Der går desværre ingen busser til Hestbjerg.

Madpakker
Alle har selv madpakker med og spiser formiddagsmad og frokost sammen. Vi har kaffe og te.
Bor du hos os i din praktikperiode smører du din madpakke hos os og spiser de øvrige måltider sammen med os.

Sprog
Der bliver ofte talt engelsk eller dansk/engelsk og dansk eller vestjysk. Det er ikke et krav, at praktikanterne kan tale engelsk, men det er en fordel, at de kan noget engelsk.

Fravær
Bliver praktikanterne syge og kan de ikke komme på arbejde, så skal de kontakte deres kontaktperson eller Marianne Fløe Hestbjerg på mobil 30600170.

Besøg af praktik/kontakt lærer
Kommer der en kontaktlærer på besøg vil vi meget gerne have besked, så vi kan være med til samtalen og sikre, at praktikanten trives og har det godt. Husk at reglerne omkring smitte også gælder for kontaktlæreren. Grunden til, at vi skriver dette er, at vi har oplevet, at en lærer dukkede op uden, at vi vidste det, hvilket ikke var så hensigtsmæssigt, da der ikke var nogen på gården til at tage imod læreren. Vi vil gerne hilse på og få det passet ind i forhold til medarbejdernes arbejdsdag.

Paul Laggner fra Østrig i praktik

Forventningsafstemning

Indgå i samtalen og bliv en del af teamet
De praktikanter, vi tidligere har haft i praktik har været glade for at være i praktik på hos os, men de har også lært, at det kræver noget at være landmand – og at det kan regne rigtig meget i Danmark. Er praktikanterne åbne og indgår i samtalen på gården, er det sjovere for alle parter. Det er helt klart en fordel, og det kan betyde, at der er mange flere spændende arbejdsopgaver, som praktikanterne kan være med til.

Er der noget, som praktikanten synes er for svært eller som de bliver ked af eller noget som de gerne vil prøve, så er det vigtigt, at de siger det til os. Der kan godt blive sagt sjove ting med et glimt i øjet, men for det meste er vi søde og tager os godt af praktikanter og besøgende.

Er der noget særligt vi skal tage hensyn til?
Er der noget, som kræver, at vi tager et særligt hensyn eller praktikken bliver tilrettelagt på en bestemt måde, så er det vigtigt, at vi får besked i god tid.

Du må meget gerne ringe eller skrive til os
Vi kan godt lide, hvis du som praktikant selv tager kontakt til os – det viser, at du rigtig gerne vil i praktik hos os, og det glæder vi os til.

Kontaktoplysninger:
Marianne@hestbjerg.dk
Mobil 3060017

Vi glæder os til at se dig i praktik på Hestbjerg

 

Hilsen
Marianne og Bertel Hestbjerg