Bovbjerg Økologi opformeringsbesætning

Danmarks første økologiske opformeringsbesætning

Bertel Hestbjerg og Henrik Bovbjerg har i samarbejde dannet firmaet Bovbjerg Økologi A/S.

Bovbjerg Økologi A/S er Danmarks første økologiske opformeringsbesætning. Bovbjerg Økologi  opformerer økologiske sopolte fra Topigs Norsvin vednavn TN70. Nu er det muligt for andre økologer at indkøbe økologiske polte fremfor konventionelle. Samtidig betyder den økologiske opdræt at grisene fra dag 1 er tilvænnet økologiske forhold. På den måde sikres bæredygtighed i hele kæden. Bovbjerg Økologis gård, ved navn Mosegård, er beliggende i Give. Søerne og deres smågrise lever under åben himmel i et terræn med både græs og skov. Gården består af 185 ha agerjord og 600 søer plus ungdyr.

Bovbjerg Økologis vision er at udvikle en økologisk griseproduktion ved at indføre racen Topigs Norsvin. Bovbjerg Økologi vil udvikle og tilbyde racen til andre økologiske producenter. Branchen  får en gris, der etisk og økonomisk passer til økologisk opvækst på friland. Det sikrer vi ved at kombinere avlsarbejde og  økologiske velfærdsprincipper.

Topigs Norsvin består af Norsk Landrace krydset med Hollandsk Yorkshire. TN70 er den mest højproduktive polt fra Topigs Norsvin med fremragende tilvækst,  robuste og store grise, god foderudnyttelse, høj kødprocent og fin spisekvalitet.

Læs mere om Bovbjerg Økologi her 

Topigs Norsvin avlsprogram

Topigs Norsvin

Avlsselskabet Topigs Norsvin forsker og udvikler kontinuerligt for at udvikle racen TN70 via en række avlsmål og subindeks, således du som kunde af TN70 vil opleve en række profitable avlsegenskaber. Læs mere om Topigs Norsvins avlsmål   her

Hør i denne video om, hvordan Henrik Bovbjerg kom på ideen med at satse på Topigs Norsvin-gener, og hvilke muligheder han ser med dyrene.

bovbjergokologi from LandbrugsAvisen on Vimeo.