Skal, skal ikke? Slægtsgården blinker i horisonten, men de unge er i tvivl

I denne artikel kan du læse om to søskendepar Lea og Paul Laggener og fra Østrig og Sibille og Malte Fløe Hestbjerg fra Danmark. Begge søskendepar er 16. genration. Slægtsgårde kan både være en gylden mulighed og et åg. Særligt, når der er mange generationer på bagen, kan presset ulme.

De to familier lærte hinanden at kende, da Paul, som et led i sin landmandsuddannelse, var i praktik i 12 uger hos Hestbjerg Økologi.

Læs hele artiklen her: Slægtsgårde kan både være en gylden mulighed og et åg. Særligt, når der er mange generationer på bagen, kan presset ulme. For få uger siden varslede fødevareminister Jacob Jensen (V) bedre rammer for generationsskifte.

Lea og Paul Laggener og Sibille og Malte Fløe Hestbjerg begge søskendepar er 16. generation på en gård i henholdsvis Østrig og Danmark.

Lea og Paul Laggener og Sibille og Malte Fløe Hestbjerg begge søskendepar er 16. generation på en gård i henholdsvis Østrig og Danmark.

Det handler ikke bare om at få en generation mere på gården. Det handler mest af alt om interesse. Det er vigtigt at vælge noget man brænder for og som skaber livskvalitet.  Det er også afgørende hvorvidt der er et marked. Vi tror på økologien, men corona og den finansielle krise viste, at forbrugerne hurtigt vælger luksus-varer og økologi fra. Derfor er det også noget som skal indgå i analysen. Alle er dog enige om, at hvis de skal føre gårdene videre, så skal det være på en måde, hvor dyr og mennesker har det godt. Der skal tænkes på bæredygtighed i bred forstand.