Coop: Kunderne river Bertels grise af hylderne

Coop: Kunderne river Bertels grise af hylderne

Et halvt år efter lancering af Poppelgrisen efterspørger Coop endnu flere grise. Poppelgrisen er den eneste gris der opnår fire dyrevelfærdshjerter i Coop dyrevelfærdsmærkning. Ifølge Coop er interesse for kød fra dyr, der er vokset op under bedre forhold, steget kraftigt det seneste halve år.

"Jo mere tydelig forbedringerne er for forbrugerne, jo bedre sælger varerne. Og jo bedre varerne sælger, jo flere dyr får et bedre liv. Poppelgrisen er det lysende eksempel på, hvordan man kan udvide dyrevelfærden i Danmark ved at tilbyde forbrugerne reel bedre dyrevelfærd," siger CSR-direktør Signe Frese, Coop.

FødevareWatch har skrevet en artikel om forbrugernes øgede interesse for dyrevelfærd: Coop: Kunderne river Bertels grise af hylderne

"Vi giver grisene leveforhold, så de kan gøre de ting, der er naturlige for dem. Grise er oprindeligt skovdyr, som elsker at rode i jorden mellem træerne. Det gør dem stærkere og sundere og i stand til at klare sig bedre uden antibiotika og anden medicin. Erfaringerne fra det første halve år viser, at vi har mindre end 1/10 antibiotika-forbrug af det, der er for andre smågrise," Bertel Hestbjerg

Udover det mindre forbrug af antibiotika og adgangen til markarealer og poppeltræer bliver smågrisene først fravænnet soen efter 10 uger, hvilket er tre uger senere end økologiske grise og 6-7 uger senere end konventionelle grise.