Hestbjerg Økologi vandt kategori ved generalforsamlingen i Økologisk Landsforening.
Hestbjerg Økologi arbejder systematisk med dyrevelfærden på virksomhedens gårde. Svinekødet sælges som 'Poppelgrise', og forbrugeren får sammen med kødet en fortælling om det gode liv grisene har levet.
- Der er grund til at være glade og rette en tak til alle vores dygtige medarbejdere for indsatsen, siger Marianne Fløe Hestbjerg.
Økologisk Landsforening havde nomineret 12 økologiske bedrifter i fire kategorier.
- Det handler om at synliggøre det innovative, økologiske håndværk til inspiration for alle landmænd. Vi ved, at der rundt omkring er mange smarte løsninger, som let kan anvendes andre steder, hvis blot kendskabet øges til de gode løsninger, siger Christina Udby Hansen, der er projektleder på Godt økologisk håndværk.
Hestbjerg Økologi er Danmarks største producent af økologiske grise og producerer mellem 30.000 og 40.000 smågrise om året på seks gårde. Det er ved Hestbjerg mellem Nr. Felding og Idom, i Haderup, Tim, Råsted, Vemb og Brønderslev. Virksomheden leverer økologisk svinekød til Coop under eget varemærke.
Hestbjerg Økologi har ansat sin egen dyrlæge, der skal være med til at minimere brugen af antibiotika og anden medicin.
- Det kan godt være, at det koster lidt på den korte bane, men jeg behøver ikke tjene flere penge. Jeg bliver ikke lykkeligere af at have et større overskud, men jeg bliver måske gladere af at lave en produktionen, hvor det faglige er endnu mere i højsædet,« har Bertel Hestbjerg tidligere sagt til Dagbladet.
Der er grund til at være glade og rette en tak til alle vores dygtige medarbejdere for indsatsen.